Най-доброто в своя клас

 
 
 image

Faber-Castell е марка, известна сред художниците и почитателите на изобразителното изкуство. Разбирането на нуждите на твореца е залегнало в сърцата на тези продукти. Качества като лекотата при рисуване, богатите цветове и нестандартните нови писци способстват за това обвързване.

 

 

 
 

Видове продукти за рисуване

 
 image
 image
 -image
 

Polychromos моливи

 

Polychromos пастели

 

Albrecht Durer

 

Polychromos моливи за рисуване са създадени с използването на най-висококачествените материали. Тяхната устойчивост на вода и зацапване, и възможността за рисуване върху различни повърхности - хартия, картон, дърво - ги правят незаменими за художника. Могат да бъдат много фино подострени без опастност от счупване на графита.

 
 

Polychromos пастелите са неизчерпаем източник на брилянтни цветове, поради виското съдържание на цветни пигменти. Характеристиките им позволяват рисуването на фини детайли като едва доловими линии или сенки. Пастелите са икономични при употреба и позволяват рисуване върху хартия, камък, дърво, асфалт и др.

 

 

 

Акварелните моливи от полупрофесионалната серия Albrecht Durer са за живопис и оцветяване. Тяхното основно предимство е способността им да придават акварелен ефект само чрез няколко движения с мокра четка върху следата от молива. Смесването на над 120 цвята създава необятни нюанси и позволява използването на различни техники на рисуване.

 

 

 
 
 -image
 -image
 -image
 

Pitt Artist pen

 

PITT пастелни моливи

 

Pitt Monochrome

 
 

Писците с четка Pitt Artist pen комбинират предимствата на водоустойчивото мастило за бързо рисуване с надеждния съвременен писец за рисуване. С четирите си различни дебелини и своята фина четка, използването на този инструмент е сравнимо с традиционното акварелно рисуване.

 

 

 

 

PITT пастелните моливи са предназначени за любителско рисуване и хоби. С тяло от дърво, тези моливи не цапат при употреба и позволяват лекота на рисуване, дори при начинаещи художници. Освен за скици, щриховане и портрети, те са подходящи и за оцветяване на големи площи и пейзажи.

 

 

 

 

Pitt Monochrome серията съдържа пастели, моливи, графити и въглени за рисуване, предназначени за професионални и полупрофесионални художници. Освен използването на всички познати техники и похвати, продуктите от тази серия позволяват с лекота постигането на ефекти като "sepia", "glass", "negative" и др. Поради качеството на материалите рисуването с тях придава допълнителна дълбочина на обектите и добавя триизмерен ефект.